TE GÂNDEȘTI SĂ MUNCEȘTI ÎN GERMANIA?  Află tot ce îți trebuie să știi despre drepturile tale în calitate de lucrător sezonier în străinătate și nu accepta munca la negru!

MATERIAL INFORMATIV   În cadrul campaniei ”Informează-te, lucrează legal și cunoaște-ți drepturile pentru a fi protejat!”, Ministerul Muncii și Protecției Sociale începe de astăzi distribuirea materialelor informative privind munca sezonieră în Germania. Broșurile vor fi împărțite cu ajutorul colegilor din agențiile județene de ocupare a forței de muncă și din inspectoratele teritoriale de muncă, precum și în gări, autogări, aeroporturi, cu sprijinul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Scopul acestui demers este de a ne asigura că cetățenii care decid să plece să muncească sezonier în Germania își cunosc drepturile pe care le au și știu cui să se adreseze dacă întâmpină probleme, pentru a evita, în acest fel, situațiile de abuz asupra lucrătorilor români. Informații detaliate privind munca sezonieră în Germania pot fi găsite pe pagina de internet a Ministerului Muncii și Protecției Sociale: accesați aici.

Informare IM Muncă în străinătate   Descărcați afișele în format pdf.

MATERIAL INFORMATIV   Materialul realizat de Ministerul Alimentației, Agriculturii și Pădurilor din Bavaria descrie noile condiții de muncă și de cazare, cu respectarea restricțiilor în vigoare, precum și noile proceduri introduse în contextul epidemiologic actual accesați aici.


Muncă în Germania 2021

Informații privind munca sezonieră în Germania 2021

Vezi mai mult

Munca în străinătate

Informații despre intermedierea și plasarea forței de muncă în străinătate

Vezi mai mult

BREXIT

Schimbările inevitabile în relația cu UK la finalizarea perioadei de tranziție

Vezi mai mult